Tom yum pla - Supă picantă cu creveți
O adooooor, și sigur vă veți îndrăgosti și voi de ea.
E o supă picantă ( cat vreți voi de picantă ) , pentru care am muncit vreo 15 minute , fara timpul de fierbere.
E banal de ușoară, nu am făcut poze când am pregătit-o , dar sunt sigură că va fi floare la ureche pentru voi.
Pentru 4 supe aveți nevoie de :
300 Gr creveți ( de preferat cruzi, nedecorticati )
Stoc de peste , însă dacă nu aveți puneți apa, dar gustul va fi modificat
1 ardei gras
1 morcov
1 ceapă
2 ciuperci champignon
4 căței de usturoi
O bucată de ghimbir de cam 20 grame
Noodles sau orez
2 cani lapte de cocos
Chilli
Lămâie
Pătrunjel, mentă opțional
Ulei de cocos
Am pus mai întâi creveții nedecorticati la fiert in 4 căni de apa fierbinte și sărată (daca nu aveți stoc de peste) , pentru 20 minute.
Am tăiat legumele, ceapă, usturoiul, ghimbirul tocate , iar morcovul, ardeiul și ciupercile cubulețe.
Le-am calit împreună în puțin ulei de cocos și strop de sare, pentru 3-4 minute la foc mediu.
Am strecurat zeama in care au fiert creveții, și am adăugat-o peste legume.
Creveții ii păstrăm separat și îi curățăm, după care îi adăugăm în supă.
Condimentam cu chilli , sare, lămâie după gust. Punem laptele de cocos și aducem la punctul de fierbere.
La sfârșit am pus noodles - ul, și am mai lăsat 3 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)