Burta de vită cu fasole

Vremea e de vină că am căutat în minte și pe internet o rețetă care să mă consoleze și încălzească pe frigul ăsta. 

Știam de ceva vreme de rețetă asta, m-a făcut curioasa pentru că eu burta de vita am mâncat-o doar in ciorbă până acum, iar ciorba pentru că îmi place consistența burții. 

Fără prea multe ingrediente, reușiți să gătiți burta in alt mod. 

Pentru mâncărică am folosit : 

800 Gr burta de vită prefiarta ( daca e tăiată , bine, daca nu, sunt sigură că aveți un cuțit în bucătărie )
300 Gr fasole roșii ( sunt mai prietenoase cele la conservă ) 
1 Ceapă tocată
Apio sau țelină cam 1/2 cana de cubulețe 
1 morcov tot cubulețe
1 cană de sos de roșii
O mana de cubulețe de pancetta/bacon/ kaiser , sau deloc, dar influențează gustul
2 căței de usturoi
Ulei pentru călit
Chilli după gust
Sare

Calim tot zarzavatul și pancetta în același timp, apoi adăugăm burta tăiată fâșii ( nici prea mici ca la ciorbă, pentru că mai scade la fiert și nici prea mari sa umplii o farfurie cu o bucată )

Peste tot amestecul ăsta, punem sosul de roșii și lăsăm la fiert cam 20 minute la foc mediu.
Adăugăm fasolele și mai lăsăm la foc mic alte 20 de minute.
Este gata de servit! O puteți păstra în frigider 2-3 zile maxim . 
Poftă! 

Comentarii

Cele mai vizionate retete