Papanași fierți in crusta de pesmet
Asta e o reteta de desert pe placul meu.
Nu faci mizerie si e gata în scurt timp.
Îmi pare rau ca nu am pus niste nuca măcinată in crustă, sigur erau si mai gustosi. DAR, din greseli învățăm, iar data viitoare voi pune😀
Pentru aproximativ 20 de bucati aveti nevoie de :
500 gr branza de vaci ( eu am lasat-o in strecuratoare peste noapte, la frigider )
150 gr gris
2 oua mari sau 3 daca sunt mai mici
1 lingura de zahăr
1 plic de zahar vanilat
coaja de lămâie
strop de sare
Pentru crustă :
5-6 linguri de pesmet
30 gr de unt
1 lingura de zahar
Va recomand sa adaugati si o lingura de nuca măcinată
Compozitia pentru papanasi se amestecă într-un bol si se lasa deoparte 10-20 minute.
Între timp facem crusta , pentru care topim untul in tigaie, si vărsăm deasupra pesmetul. Eu nu l-am scapat din ochi. Am amestecat aproape incontinuu cu o spatula. Cand vedeti ca s a uscat bije, adaugati zaharul si mai lasati 1 minut pe foc ( amestecând bineînțeles )
Luam de pe foc, si lasam deoparte.
Punem o oala cu apa muuulta si 1 lingurita de sare la fiert.
Pana fierbe apa, formam bilutele, in cazul nostru papanașii. Eu i-am facut cam de 40 gr bucata.
La fierbete se vor umfla foarte putin, deci acum e momentul sa va decideti cat ii vreti de mari .
În apa care fierbe , dăm drumul la papanași, încet, pe rând, si ii lasam sa se decidă când sunt gata. Ne vor anunța in momentul in care vor pluti la suprafață, insa eu i-am mai lasat 1 minut in plus sa fiarba semi acoperiti cu un capac.
I-am scos cu o paletă si îmbrăcat in crusta de pesmet.
Se servesc cu smântână amestecata cu zahar dupa gust si dulceață sau fără.
Sunt pufoși, perfecți!
Să aveti Poftă!!
Tocmai am terminat de făcut papanașii cu pesmet! Pfaiaa! Copilărie la farfurie!😍❤
RăspundețiȘtergereSa îți fie de bine! Ii refac și eu în weekend ❤️
Ștergere