Totul începe cu cheful


Cheful de a ieși din zona de confort și de a descoperi ce te face fericit.
Pe mine mă face fericită gătitul, am aflat puțin mai târziu, dar a fost dragoste la prima vedere, iar asta imi aduce doar satisfacție și oportunități la care nu am visat vreodată!!
Poate sună a clișeu, dar vă încurajez să vă descoperiți pasiunea și să faceți exact ce va place. Astfel nu veți mai simți că munciti vreodată, sunteți mai productivi și relaxați. 

Am avut plăcerea de a fi alese, eu și Alina să gătim in Spania, la târgul culinar din Santiago de Compostela, Galicia. Să ducem acolo tradiția și gustul Bucovinean. Autentic. 


Ce poate fi mai fain decât să împărtășești bucătăria, aromele și dragostea pentru gătit peste hotare? 
Asta a fost misiunea întregii echipe Gal Bucovina de Munte, printre care s-au numarat chefi, producători si autorități locale. 

Nu poti merge la târg culinar bazandu-te pe produsele lor, pentru ca dincolo de pasiune, preparate si atenția noastră la detalii, calitatea ingredientelor rămâne un aliat de nădejde, drept urmare fiecare dintre noi a luat in bagaj urda, leuștean, prune afumate, cas, pastrav afumat ..etc .

Printre găteli s-au numărat : mititeii cu scrijele ( care au avut un succes neașteptat ) tochitură, alivancă ( translatorul nostru drăguț ne-a salvat și a adus mălai de-acasă, in Spania folosindu-se doar cel alb, prefiert ) , papanașii, mâncărică de hribi, supă de galbiori si colțunași umpluți cu brânză de burduf in sos de ceapă și smântână ( acesta a fost desert , si s-a numarat printre cele mai apreciate combinații ) 

Împreună am reușit sa povestim despre Bucovina prin preparate. 
Am luat nota 12 :) 

Galicia este o zona turistică, foarte importantă din punct de vedere culinar. Guvernul investește foarte mult in turism si susține orice acțiune de promovare a regiunii.
Galicienii gătesc foarte mult carne de porc, și o fac al naibii de bine! 
Porcul e atat de important pentru ei încât i-au facut statuie. 

Polpo Gallego a fost de departe cea mai bună caracatiță pe care am mancat-o. 
Este gătită extrem de simplu, ei nu pun usturoi, pătrunjel sau alte mirodenii. 
Practic fierb caracatița apoi o asezonează cu ulei de măsline, lămâie, boia și sare
[salivez ..] 

Spaniolii vorbeau română cât vorbeam noi galiciană, dar ne-am înțeles in englespaniolă de cele mai multe ori. Sunt extrem de ospitalieri si mândri de tradițiile și țara lor, și i-am înțeles perfect de ce. 

Las mai jos poze ce vorbesc de la sine. 
Mulțumim intregii echipe pentru susținere!! 🙏
Să aveți chef! 





Comentarii

Cele mai vizionate retete