Piure de sfecla cu brioche de brânza



   Incep sa ma îndrăgostesc de sfecla! De fiecare data cand gătesc ceva cu ea , imi mai vin măcar 2 rețete in minte.
   Astăzi am pregătit piure de sfecla , cu brioche ușoară de brânzica , si am dat contrast cu un pesto de pătrunjel cu ardei iute.

Pentru 3 porții, aveți nevoie de următoarele :

Piure :
jumătate de sfecla roșie medie ( 300 grame)
1 cartof mediu tăiat cubulețe
1 ceapa roșie medie , tăiată in patru
2 căței usturoi fara inima
Sare
1 lingurița de unt

Brioche:
2 albususi bătute spuma
4 linguri faina
1/2 plic praf de copt
100 grame mozzarella/ orice orice brânza preferați
50 ml lapte sau apa minerală
2 linguri ulei măsline

Pesto de pătrunjel :
O legătura medie de pătrunjel
1 cățel de usturoi fara inima
50 grame alune prăjite fara sare
2 ardei iuți uscați ( daca nu aveți , puneți proaspeți . Si nu neaparat 2 )
Ulei de măsline 20 ml
Sare


  Punem întâi legumele la fiert pentru piure .



  Apoi ne ocupam de pesto , unde , trebuie doar sa le facem pe toate la blander . Practic sfarmam totul împreuna pana obținem o pasta .

  La brioche , batem întâi albușurile , apoi adaugăm faina , praful de copt stans, si sarea . Dupa ce se omogenizează , punem apa, apoi in final incorporat si brânza rasa .



  Ungem formele de brioche , si umplem fiecare pana la jumătate . Trecem in cuptorul încins pentru 20 minute la foc mediu .
  In acest timp , de ocupam de finalizarea piureului . Scurgem apa, blânduim cu unt si sare, iar pentru a avea o consistentă fina , dam totul printr- o sita .



  Cam asta e tot .. Simplu si foarte bun. Combinația gusturilor e foarte buna! Va urez pofta !

Comentarii

Cele mai vizionate retete