Plăcintă de pește
Sunt îndrăgostită de un loc anume din Delta Dunării, un loc în care timpul se oprește și îți lasă gândurile sa se așeze frumos, in care singurul "zgomot" este cel de frunze bătute de vânt sau cocoș cântând.
Nu doar atmosfera pensiunii este magică, dar și mâncarea pe care o poți servi in acel loc este de vis. Am avut norocul sa ajung aici acum 4 ani , și onoarea sa gust din preparatele doamnei Livia S., pe care le adooooorrr.
Am rugat-o să-mi spună și mie cum se face placinta de pește, din care de obicei mănânc 3 bucăți ( 🙈 ) , și am încercat să reproduc rețeta, după indicațiile primite.
Eu am făcut 25 de plăcinte, însă voi împărți la 3 ingredientele pentru a va fi mai ușor:
File macrou 500 Gr, file păstrăv 500 Gr, file șalău 400-500 Gr., ceapa alba mare 2 buc, morcov 2 bucăți potrivite, foaie aluat pufos de la Linco 1 pachet, condimente, ulei măsline, 4 oua, 1 lingura parmezan, pătrunjel și mărar după gust.
Am dat un clocot peștelui, in apa cu sare, foi de dafin și piper boabe. După ce a clocotit 3-4 minute, scurgeți de apa , sfărmați dar nu foarte mic, și lăsați deoparte.
Separat căliți ceapa tăiată mărunt și morcovul dat pe răzătoare, in puțin ulei de măsline, strop de sare și 3-4 linguri de apa. Eu am condimentat cu busuioc și cimbru, dar este strict opțional..
După ce s-au calit legumele, stingem focul și adaugăm peștele, pătrunjelul și mărarul tocate mărunt, și parmezanul. Amestecam cu mana pentru a nu se sfarmă foarte tare . Când s-a răcit cat de cat, adăugăm 3 gălbenușuri amestecate cu sare și piper.
Omogenizam totul si lăsăm deoparte.
Foaia se ia și se întinde ca in poza de mai jos, apoi umplem jumătate din suprafața aluatului.
Acoperim, tăiem și procedam ca în poza .
Deasupra ungem plăcințelele cu un ou bătut cu putina sare, și presărăm susan alb, sau semințe după gust.
Eu am lăsat în cuptor 15 minute la 180 de grade (sus și jos) .
Să aveți poftă 🤗!