Soslu patlıcan ( mâncărică turcească de vinete )
Nu doar că e post, dar e foarte bună această mâncărică.
Aveam niște vinete in frigider..și parcă voiam să le gătesc diferit. Căutând pe internet, am aflat de acest preparat foarte ușor de făcut ( mi-a luat o oră cu tot cu pregătit și gătit ) .
Mi-au ieșit cam 6 porții din cât am pus eu.
Rețeta sună cam așa :
2 vinete mari
2 cepe albe sau roșii
4-5 căței de usturoi
2 ardei grași
2 căni de sos de roșii
Pătrunjel și condimente după gust
Am tăiat mai întâi vinetele cuburi, și le-am presărat cu sare. Am uitat de ele cat am pregătit restul legumelor.
Ceapa peștișori cu ardeii și usturoiul felii , au fost călite la foc iute cu puțin ulei și sare.
Peste 5 minute am adăugat vinetele, și am mai lăsat cam 5 minute la fript.
In sfârșit, am turnat sosul de roșii și cam 1/2 cana apa.
Presărăm sare și piper, și lăsăm la foc mediu să fiarbă.
Eu am mâncat cu mix de cereale ( burgul, hrișcă și orez brun ) , dar cred că merge la fel de bine cu paine proaspătă.
Să aveți poftă și o săptămână reușită!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)