Soslu patlıcan ( mâncărică turcească de vinete )

Nu doar că e post, dar e foarte bună această mâncărică. 
Aveam niște vinete in frigider..și parcă voiam să le gătesc diferit. Căutând pe internet, am aflat de acest preparat foarte ușor de făcut ( mi-a luat o oră cu tot cu pregătit și gătit ) . 
Mi-au ieșit cam 6 porții din cât am pus eu. 

Rețeta sună cam așa : 

2 vinete mari
2 cepe albe sau roșii
4-5 căței de usturoi
2 ardei grași
2 căni de sos de roșii
Pătrunjel și condimente după gust 

Am tăiat mai întâi vinetele cuburi, și le-am presărat cu sare. Am uitat de ele cat am pregătit restul legumelor. 
Ceapa peștișori cu ardeii și usturoiul felii , au fost călite la foc iute cu puțin ulei și sare.

Peste 5 minute am adăugat vinetele, și am mai lăsat cam 5 minute la fript. 
In sfârșit, am turnat sosul de roșii și cam 1/2 cana apa. 
Presărăm sare și piper, și lăsăm la foc mediu să fiarbă. 

Eu am mâncat cu mix de cereale ( burgul, hrișcă și orez brun ) , dar cred că merge la fel de bine cu paine proaspătă. 

Să aveți poftă și o săptămână reușită! 


Comentarii

Cele mai vizionate retete