Supa cremă de castane cu nucșoară

Încă una nouă, ce m-a cucerit. 
Într-adevăr..castanele ori le iubești, ori le urăști. Au un gust mai aparte, pe care nu toată lumea îl agrează. 
Eu am făcut supica asta despre care am tot citit, și vă las mai jos rețeta. Cu atâta timp liber, merge încercată. 
Spor! 

Pentru cam 2 litri de supa avem nevoie de:

2 căni de castane curățate
2 cartofi
1 morcov 
1 ceapă potrivită
1/2 cana de lapte vegetal neindulcit sau 2 linguri de smântână
Nucșoară

Curățăm mai întâi castanele, și le lăsăm în apă cel puțin 8 ore. 
A 2- a zi , tăiem toate legumele cuburi, le călim și adăugăm castanele. Acoperim cu apa și dam la foc mare. 
Lăsăm la fiert încet cam 40 de minute de când a început să clocotească.

Când toate legumele se sfarmă ușor, pasăm cu blanderul vertical și adăugăm laptele/smântâna, apoi condimentam după gust cu sare, piper și nucșoară. 

E atât de bună și greu de uitat...

Comentarii

Cele mai vizionate retete