Prajitura din morcovi cu nuci și crema de branza
Carrot cake - ul, sau prajitura cu morcovi, m-a cucerit de la prima gustare :) și de fiecare data incerc sa experimentez rețeta cu mici modificări, pentru a-l personaliza pe gustul meu.
Cel de azi are în plus (față de rețeta originala), stafide și nuci, pe care le puteti omite, daca nu va plac.
Rețetă e simpla si va ia cam 20 minute sa-l pregătiți și 30' să-l coaceți.
Ingredientele pentru o tava rotunda de 24 cm diametrul, sunt:
Blat:
300 grame faina de grau
3 oua
250 ml ulei floarea soarelui
4 morcovi medii rasi - apx 300 grame
200 grame zahar brun
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
Un strop de sare fina
O mana de stafide
O mana de nuci sfărmate ( nu date pe mașina!!!)
Pentru crema:
200 grame mascarpone
100 ml frisca
70-80 grame zahar pudra
20 grame zahar vanilat (opțional)
Ne ocupam mai întâi de blat, amestecând până obținem o spuma urmatoarele:
Uleiul
Zaharul
Ouale
Sarea
Separat amestecam:
Faina
Sarea
Praf de copt
Scorțișoara
Unim cele două compozitii, și amestecam totul cu o spatulă. Când e omogenizat, adaugăm morcovii rași, stafidele și nuca.
Intindem o foaie de copt in forma pentru tort, și turnam amestecul.
Dați la cuptor 30 de minute, astfel: primele 10 minute la 185 grade, iar ultimele 20 de minute la 175 grade.
Între timp ne ocupam de cremă.
Amestecați crema de brânză cu frișcă și 100 grame zahar , până se întărește și obținem o crema omogena.
Lăsați la frigider până când se răcește blatul, și îl putem tăia.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)