Prajitura din morcovi cu nuci și crema de branza




Carrot cake - ul, sau prajitura cu morcovi, m-a cucerit de la prima gustare :) și de fiecare data incerc sa experimentez rețeta cu mici modificări, pentru a-l personaliza pe gustul meu.

Cel de azi are în plus (față de rețeta originala), stafide și nuci, pe care le puteti omite, daca nu va plac.
Rețetă e simpla si va ia cam 20 minute sa-l pregătiți și 30'  să-l coaceți.

Ingredientele pentru o tava rotunda de 24 cm diametrul, sunt: 

Blat:

300 grame faina de grau
3 oua
250 ml ulei floarea soarelui
4 morcovi medii rasi - apx 300 grame
200 grame zahar brun
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
Un strop de sare fina
O mana de stafide
O mana de nuci sfărmate ( nu date pe mașina!!!)

Pentru crema: 

200 grame mascarpone
100 ml frisca
70-80 grame zahar pudra
20 grame zahar vanilat (opțional)


Ne ocupam mai întâi de blat, amestecând până obținem o spuma urmatoarele:

Uleiul
Zaharul
Ouale
Sarea


Separat amestecam: 
Faina
Sarea
Praf de copt
Scorțișoara

Unim cele două compozitii, și amestecam totul cu o spatulă. Când e omogenizat, adaugăm morcovii rași, stafidele și nuca.



Intindem o foaie de copt in forma pentru tort, și turnam amestecul.
Dați la cuptor 30 de minute, astfel: primele 10 minute la 185 grade, iar ultimele 20 de minute la 175 grade. 


Între timp ne ocupam de cremă.

Amestecați crema de brânză cu frișcă și 100 grame zahar , până se întărește și obținem o crema omogena.

Lăsați la frigider până când se răcește blatul, și îl putem tăia. 






Comentarii

Cele mai vizionate retete