Quiche cu ciuperci si spanac
Am gatit-o pentru prima data ( nu stiu cum mi-a scapat pana acum), si mi-a iesit delicioasa.
Foarte versatil, Quiche-ul poate fi facut in cel putin 50 de feluri cred :)
Sunt retete si cu aluat foietaj, dar cred ca varianta cu aluat fraged e mult mai buna ( eu l-am personalizat putin )
Pentru o tava de diamentru 25-26 cm, din care se satură 8 persoane, aveti nevoie de :
Aluat:
500 grame faina albă
1 linguriță rasa de bicarbonat
2 oua
180 grame unt topit
10 ml ulei
1 lingura smântână
1 linguriță rasa de sare fina
putina nucșoară
1 praf de chilli - Opțional
o mana de nuci sfarmate - Opțional
10 ml apx de apa rece ca gheata
Umplutura:
300 grame de ciuperci champignon
200 grame spanac
1 ceapa rosie
3 catei de usturoi
3 oua
200 grame mozzarella/ cascaval
50 grame parmezan ( opțional )
Facem aluatul , amestecând mai intai ingredientele uscate ( faina, bicarbonat, sare, nuci, condimente) . Dupa asta adaugam untul topit răcit la temperatura camerei, cand se omogenizează, adaugam ouale, apoi smantana si ulei. Dam malaxorul la viteza 2, si lasam 1-2 minute sa se amestece. Dacă nu aveti malaxor, incercati sa framantati mai repede :))
La sfârșit, doar daca vi se pare ca are nevoie aluatul de putina apa, adaugati si voi. Consistenta trebuie sa fie nici tare nici moale . Inveliti aluatul in folie si lasati la frigider, cat faceti umplutura.
Tocam si calim impreuna ceapa cu usturoiul. Adaugam ciupercile iar dupa 2 minute spanacul. Condimentati dupa gust, si lasati sa se evapore toata zeama lasata de ciuperci si spanac.
Lasati dupa asta la racit.
Separat într-un bol, zbați ouale, adăugam branza rasa si condimentam dupa gust.
Cand s-au racit legumele, le adaugam in bol, si omogienizam.
Luati foaia, o intindeti si
apoi cu mainile o modelati in tava. Intepati aluatul din loc in loc cu furculita, cam de 7 ori, si adaugati umplutura.
La cuptor preîncălzit pentru 30 de minute la 180 de grade.
Serviti cu ce sos preferati! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)