Pudra de sfeclă roșie - Beetroot powder




Îndrăgostita iremediabil de sfecla, m-am tot gandit cum sa o folosesc la retetele pe care le gatesc (indiferent daca sunt dulci sau sarate)

Sfecla oferta energie, vitalitate, este o sursa foarte buna de vitamina B, C , magneziu , fibre, fosfor, fier, potasiu, gust, sanatate!!!

Pudra de sfecla mi se parea greu de obtinut...pana am incercat.
Într-adevăr, dureaza 2 săptămâni, dar rezultatul e fantastic :))

Puteti folosi pudra de sfecla pentru decorarea farfuriilor, sau ca si colorant natural al dulciurilor, pastelor, sucurilor etc

Luam 2 sfecle mici..asta in caz ca nu vreti sa faceti pudra de sfecla pentru tot orasul, si le feliem foaaarte subtire.






Luam ac si ata si le insiram atat cat stim ca suporta acea ata..eu am pus cam 20 - 30 de felii. Agatam deasupra unui calorifer ( distanta sa fie minim de 1 metru de la calorifer la sfecla ) si asteptam..

2 zile...


5 zile...


8 zile...


..iar dupa 10 zile le scoatem de pe ata si le dam pe râșnița de cafea. Nu toate.




Macinam o mica parte, iar daca ramane , pastram pudra într-un loc uscat si rece.





Restul feliilor de sfecla uscate, le depozitam într-un borcan cu capac, si ne servim când avem nevoie.

Gustul pudrei ❤️ il veti afla atunci :)

Spor!

Cele mai vizionate retete