Paste integrale cu ardei uscati prăjiți
Aceasta este o reinterpretare a retetei "Pasta e Pepperoni Cruschi", ce provine din sudul Italiei - mai exact din Regiunea Basilicata, iar reteta originală are ardei kapia uscati la soare, nu ardei iuti cum am folosit eu azi.
Fiind iubitoare a condimentelor extreme, am incercat o noua abordare a retetei.
Puneti tigaia la incalzit, cu un cub de unt, ulei de măsline, usturoi , rozmarin si cimbru, iar cand uleiul este incins, prajiti pentru 5 secunde pe fiecare parte ardeii uscati. Veti avea nevoie de 2-3 ardei pe portie.
Amestecati pastele fierte (eu am folosit integrale, 90 grame de paste crude pe portie) , ardeii intregi, parmezanul ras si 2 linguri din uleiul in care s-au prajit ardeii.
Sfat!! Pentru a nu fi foarte picant, cu ajutorul unui foarfece inlaturati pulpa si samburii.
Amestecati si serviti pastele doar cu bucatile crocante din coaja.
Pofta bună!!