Salata ruseasca Suba



Salata Suba are multe de spus. Atat din punct de vedere vizual, cat si al gustului. Mi se pare cea mai reusita reteta cu peste afumat pe care am mâncat-o.

Reteta originala este cu scrumbie marinata (eu am ales pastravul ), si se serveste in special de revelion. Cred ca este salata lor de boeuf.

Ingredientele pentru ca minunata salata sa ajunga la 2 persoane sunt:

200 grame de pastrav afumat ( Recomand cu drag cel de Valeputna )
jumatate de sfecla rosie fiarta
2 morcovi medii
jumatate de ceapa rosie sau 2 fire de ceapa verde
200 grame de varza rosie
2 cartofi medii fierti
2 oua fierte
2-3 linguri de maioneza
sare
piper

Amestecati varza rosie tocata cu maioneza si un strop de sare.
Montati in forma de salata, si adaugati cartoful ras si asezonat cu putina sare si piper.
Urmatorul strat este din morcov ras si amestecat cu ceapa tocata impreuna cu sare si ulei dupa gust.
Continuati cu pastravut afumat rupt in bucati mici, iar apoi radeti cate un ou intreg fiert deasupra. Decoram cu sfecla rosie rasa si condimentata, iar salata este gata :)

O puteti monta si in vas de sticla, sau boluri monoportie. Alegerea este a voastra. Gustul conteaza, si credeti-ma, nu veti astepta Revelionul pentru a servi aceasta minunata combinatie.

Pofta buna sa aveti!




Cele mai vizionate retete