Plăcinta mea de peste



✓Carnea de peste este bogata în nutrienți importanți.
✓Carnea de peste vă poate reduce riscul atacurilor de cord și accidente vasculare cerebrale.
✓Carnea de peste poate crește materia cenușie în creier și-l protejează de deteriorarea legată de vârstă.
✓Carnea de peste poate ajuta la prevenirea și tratarea depresiei, făcându-vă o persoană mai fericită.

  Acestea sunt putine din multele beneficii asupra organismului. Eu incerc sa introduc carnea de peste in alimentatia mea, avand grija sa nu-l gatesc foarte mult, sau sa-l prajesc in 10 tone de ulei.


Placinta mea de peste iti ia aproximativ 20 minute sa o pregătești si 30 sa o coci. Fiind copt in aluat, pastravul ramane suculent.

Peștele proaspăt nu are nevoie de prea multe condimente care sa-i acopere gustul..usturoiul, sarea si piperul fiind suficiente.

Aluatul contine 2 oua intregi, 150 grame unt , 400 grame faina alba, cam 50 ml ulei măsline, 50 ml apa foarte rece, sare si putin chimen.


Culoarea neagra, este data de cerneala de sepie, aceasta fiind opțională.


Amestecam toate ingredientele pentru aluat, pana il omogenizam foarte bine.

Intindem aluatul, si invelim pestele condimentat cu sare, piper si catei de usturoi tocati.





Lasati la cuptor pentru 25-30 de minute, la 180 de grade.



Cand serviti pestele, stropiti cu putin ulei de masline extravirgin, si alaturati o salata proaspata de rosii cherry.

Sper sa va placa! Va pup!

Cele mai vizionate retete