Lapte , unt și brânză din Caju
Fac multe experimente in bucătărie, mai multe decât credeți, și m-am gândit pe acesta sa vi-l arat.
Am preparat din Caju de la Alevia, 3 tipuri de "lactate" , pe care omul adult le poate consuma.
[ Daca nu știați, cu inaintarea in vârstă, omul nu mai poate digera laptele, lipsindu-i enzima numita lactază. Doar bebeluși și copii pot consuma lapte și derivate din lapte cat mai puțin procesate de preferat. ]
Bun, acum că am lamurit-o și pe asta, va descriu mai jos cum am procedat .
Pentru a obține laptele, aveți nevoie de 150 Gr caju crud, hidratat minim 4 ore in apă rece. Am mixat caju cu 700 ml apa, un strop de sare și putina scorțișoară ( asta e obtional) , pentru 2-3 minute .
Așa am obținut laptele, pe care e bine sa-l consumați pe loc, sau in decurs de 2 zile.
Untul, l-am pregătit din 200 gr Caju copt pentru 5 minute la cuptor, mixat cu sare și 2 linguri de apa .
Se păstrează 3-4 zile in frigider!
Pentru branzica, am folosit 200 Gr caju crud, pasat cu puțin busuioc, turmeric, sare, piper și 3 Gr de drojdie inactiva.
Separat am dizolvat 1 linguriță de Agar, și am amestecat cu restul ingredientelor. Se lasă în forma dorita 1 noapte în frigider. Din păcate nu am reușit să fac multe poze, dar sper sa fiu explicită.
Spor!! Va pup!!!