Supa crema de hribi cu drojdie inactiva
Nu de mult timp am descoperit fulgii de drojdie inactiva, și-mi plac la nebunie la gust. Sunt tentata să-i consum zilnic in salate, supe, risotto, chifteluțe , ca și parmezan pentru paste, in omleta sau in sosuri.
Drojdia inactiva aduce un raport mare de proteine și vitamina B1, B2, B6, zinc și acid filic, ce sunt binevenite daca aveți un regim ovo-lacto-vegetarian / vegan, și nu numai. Poate fi consumata de persoanele cu intoleranta la GLUTEN sau LACTOZA.
Astăzi am presărat-o pe supa crema, dar am folosit-o și atunci când am pasat legumele, pentru a-i da acea cremozitate pe care o obținem de obicei cu smantana sau unt .
Rețeta e simpla:
Am pus la fier împreună 2 cepe roșii, 5 căței de usturoi, 3 cartofi, 500 Gr de hribi, 2 morcovi , 100 Gr de țelină și 1 lingura de sare.
Când legumele s-au fiert atât cât să le pot pasa, am scos surplusul de apa intru-un bol ( pentru ca e posibil sa mai aveți nevoie daca supa e prea groasa ) , și le-am pasat cu blanderul vertical până am obtinut un amestec omogen și fin.
Am condimentat după gust cu sare, cimbru, drojdie inactiva, chilli și ulei de măsline extra virgin. Am mai pasat 2 minute și gata.
Pofta buna! Și nu uitați : Ești ceea ce mănânci!