Arancini di riso la cuptor
Când spui arancini di riso, spui Sicilia. Se spune că sunt emblema bucătăriei siciliene, deși daca ar fi după mine aș încorona tot ce am mâncat acolo.
Azi mi-am luat inima în dinți , și am pregătit arancini umplute cu mozzarella. Spun că mi-am luat inima în dinți, pentru că îți trebuie ceva timp și răbdare să le faci.
Cu 3 ore înainte trebuie pregătit orezul.
Pentru 20 de bucăți, am folosit 1,5 kg de orez pentru sarmale, 1 kg ciuperci , 2 cepe și 1 pahar cu vin alb sec.
Am calit ceapa, și am adăugat ciupercile tăiate cubulețe. După ce s-au calit, am adăugat orezul, iar după 2-3 minute de amestecat, am stins cu vinul alb.
Adăugăm supa făcută deoparte ( 1 morcov, 1 ceapa și o bucată de țelină tăiate cuburi, și fierte cam 20 minute in 2-3 litrii de apa cu sare ) , puțin câte puțin , până fierbe orezul.
Lăsăm la răcit.
După ce s-a răcit complet , am scos din congelator cele 20 de cuburi de mozzarella pe care le-am pus cu o zi înainte , și am umplut fiecare bila de orez.
Pentru crusta am folosit 8 ouă și 1 kg de pesmet. Crusta este dubla! Dăm prin ou, pesmet, ou , pesmet.
Am copt arancinii pentru 10 minute la 250 grade cu ventilator.
Se servesc calde, iar cel mai bine merg cu maioneză (!!) 🙈
Buon appetito!!