Caramel sărat de post
Caramelul sărat ori îl iubești, ori îl urăști.
Eu am inceput să-l ador !! Cu greu te poți opri din mâncat. Este fin, dulce, sărat, o explozie delicioasa de gust.
Acesta rețetă este o reușită sigură, iar timpul de preparare este foarte scurt.
Cat am făcut eu, mi-a ajuns pentru 2 torturi ( de acoperit ) .
Pentru apx. 500 Gr caramel sărat , avem nevoie de :
2 conserve de lapte de cocos ( din care vom folosi doar crema alba. Fara zeamă )
100-120 Gr de melasa ( zahărul mai brut decât cel brun ). Daca nu aveți, e ok si si zaharul brun, însă va ieși un caramel mai deschis la culoare.
2 linguri ulei de cocos
1/2 linguriță de sare
Punem totul la foc mic, și amestecăm până pe topește zahărul ..cam 4-5 minute.
Lăsăm la răcit și folosim oriunde dorim. Cremă, glazura..etc.
Simplu așa-i?