Sos Sriracha facut in casa
Atunci când am descoperit sosul Sriracha, mergeam la acel restaurant doar pentru el. Burgerul și restul fiind doar pretextele pentru inca o doza de iuțeala adevărată. Am avut o perioada când exageram cu el, însă m-am calmat. Dar nu cat să renunț să-l adaug langa preparate.
Astăzi vă voi spune cum am făcut sos Sriracha acasa.
Va trebuie puțină răbdare ( cam 3 zile ) , dar MERITĂ. E foaaaarte apropiat ca gust de binecunoscutul sos.
Aveți nevoie de :
ardei roșii iuți - cam 2 maini bune
1 linguriță de sare
2 linguri zahar brun
3 căței de usturoi
1/2 cana apa
4 linguri oțet de mere
Tăiem ardeii ca in poză, și îi pasăm cu sarea, zahărul, usturoiul și apa.
Compoziția o punem într-un borcan acoperit, și lăsăm într-o încăpere la 18-19 grade pentru 3 zile. In fiecare zi amestecăm compoziția cu o lingura de lemn.
După cele 3 zile, adăugăm oțetul și dăm iar în blander, pana se omogenizează și devine fin sosul nostru.
Strecuram totul, iar pulpa eu am conservat-o într-un borcan, și pus în frigider. O putem folosi ca și condiment in mâncăruri.
Sucul obținut se lasa la foc mic, să scadă până rămânem cu consistenta dorită.
După ce se răcește , transferați sosul într-o sticluță sau alt recipient de sticla.
Nu-i rău deloc !