Drob cu linte roșie. De post






     A început postul , și abea aștept să apară salatele de primăvară pe care le adooor. Până atunci ne descurcăm cu ce avem, și încercăm să facem "curățenia de primăvară " in organism, cu mâncăruri cat mai sănătoase și hrănitoare.
Azi m-am descurcat cu niste linte și legume.
Deși preponderent, alimentația mea este vegetariană, mai am emoții când încerc să gătesc ceva nou, și de fiecare data personalizez o nouă rețetă după gustul meu. Și tu ești așa nu ? :))




Rețeta asta este relativ ușoară , însă ( ca să învățați din greșeala mea ) , trebuie să aveți răbdare înainte să tăiați drobul. Ideal este sa așteptăm cam 30 de minute după ce l-ați scos din cuptor.



Pentru 2 tavi avem nevoie de :

500 Gr linte roșie ( hidratata peste noapte, sau 3-4 ore înainte de gătit)
2 cartofi medii fierți în coajă
300 Gr ciuperci tocate
100 ml ulei măsline
1 morcov cubulețe
1/2 ardei gras tăiat cubulețe
1 ceapa medie
3 căței de usturoi
2 linguri drojdie inactiva
100 ml smântână de soia SAU 50 ml lapte de soia
5 linguri pesmet
2 linguri făină integrală
100 Gr orez integral fiert
Sare, piper , cimbru, pătrunjel după gust. Cu pătrunjelul puteți exagera, că e tare bun!


Orezul, morcovul, și ardeiul sunt opționale, însă va ajută să aveți o consistență pufoasă, și da culoare feliilor de drob.



Start:

Fierbem lintea pentru 4-5 minute in apă cu sare,  iar în timp ce se răcește, pregătim restul ingredientelor .
Curățăm cartofii și îi radem, tocăm morcovul cubulețe, tocăm zarzavatul și bem un pahar de apa că este foarte important sa ne hidratam. Continuăm cu ceapa și usturoiul amândouă tocate. 


Pun pariu că s-a racit lintea, deci o amestecam cu toate ingredientele mai sus menționate. 



Ungem foaia de copt cu ulei și tapetam cu pesmet. 

In timp ce se încălzește cuptorul la 180 grade , împărțim toată cantitatea in mod egal în cele două tăvi. 
Presărăm niste pesmet peste fiecare , și stropim cu puțin ulei, pentru a obține crusta.



După ce ați scos tăvile din cuptor , nu va mai atingeți de ele timp de 30-40 minute. Altfel, la taiere , se va lăsa. Poftă' !




Cele mai vizionate retete