Supă cremă de urzici
Nu m-am putut abține să nu fac și supă cremă din minunata plăntuță atât de benefica organismului, mai ales că sezonul acesteia este destul de scurt ( nici nu mă gândesc să o opăresc, bag in congelator etc. No way !!) .
Fiecare aliment ne este dat la momentul potrivit în funcție de nevoia organismului in acea perioadă al anului. Trebuie consumat proaspăt, atunci!
Buuuun, să trecem la treabă!
Pentru circa 5-6 porții de supă, avem nevoie de:
Pentru circa 5-6 porții de supă, avem nevoie de:
200 Gr urzici spălate bine!!
1 cartof mediu
1 ceapa medie
2 căței de usturoi
Sare și piper după gust
1 cartof mediu
1 ceapa medie
2 căței de usturoi
Sare și piper după gust
Punem separat cartoful și ceapa la fiert cu sare . Ambele tăiate cubulețe.
Cat fierb acestea , călim usturoiul împreună cu urzicile , puțin ulei și sare, peste care adăugăm cam 100 ml apa. Lăsăm la foc mic cam 5-6 minute.
Incepem sa pasăm urzicile, adăugând încet apa unde au fiert cartofii și ceapa.
Continuăm până obținem o cremă frumoasă, și mai adăugăm daca este cazul sare și piper.
Cat fierb acestea , călim usturoiul împreună cu urzicile , puțin ulei și sare, peste care adăugăm cam 100 ml apa. Lăsăm la foc mic cam 5-6 minute.
Incepem sa pasăm urzicile, adăugând încet apa unde au fiert cartofii și ceapa.
Continuăm până obținem o cremă frumoasă, și mai adăugăm daca este cazul sare și piper.
Poftă bună 💚 !