Placinta din aluat fraged cu ciuperci





Pentru aluat :
200 grame faina
30-40 ml ulei de măsline 
2 linguri de unt ( daca țineți post, nu mai puneți unt) 
50 ml vin alb sec
Sare 
1/2 lingurița de cimbrișor 
1/2 lingurița de oregano 
Apa cât trebuie pentru a lega aluatul 


Umplutura :
400 gr de ciuperci
O mâna de pătrunjel tocat 
Un cățel de usturoi fara inima
100 gr mozzarella ( tofu sau cașcaval vegetal pentru vegetarieni ) 
3 linguri ulei de măsline 
Sare
Piper

     Amestecam toate ingredientele pentru aluat, pana se omogenizează bine totul, si il lăsam la frigider 20 de minute. 


     Între timp , punem usturoiul tocat  si pătrunjelul la călit in ulei de măsline , si adaugăm mai apoi ciupercile sărate si piperate.

    Călim ciupercile cam 5 -7 minute, iar apoi le luam de pe foc si le lăsam sa se răcească nițel .

    Împărțim aluatul in 2 bucăți , si intindem foaia subțire cam 2 mm . Punem in tava , iar apoi adaugăm umplutura si deasupra un strat de mozzarella . Cu cealaltă bucata de aluat procedați la fel , si o puneți deasupra .


 Găuriți cu o furculița deasupra si dați la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. 


  Pofta buna!!!

Comentarii

Cele mai vizionate retete