Breakfast with love



Ceea ce trebuie sa facem ca si bază,  este crema pasticcera cu gust de lămâie. Si apoi va puteti pune la contributie imaginatia. Eu am facut două tipuri de desert. Sa incepem cu crema!


Ingrediente:

4 gălbenușuri
100 zahăr brun
coajă de la o lămâie
40 grame de amidon de porumb sau făină albă
400 ml lapte

Preparare:

Zbatem bine galbenusurile cu zahărul, in timp ce laptele se încălzește cu coaja de lămâie inauntru. După ce s-a topit zahărul,  adaugati amidonul sau făina,  si continuati sa amestecati pana obtineti o cremă densă.

Cand laptele clocoteste, scoateți coaja, luati laptele putin deoparte de foc si adaugati crema .

Repuneti pe foc laptele impreuna cu crema, si zbateti bine cu un tel pana cand se amestecă totul perfect,  si obținem o crema frumoasă, omogenă. Puneti crema intr-un vas de sticlă sau plastic, si acoperiti crema ca si in fotografie, pentru a nu se creea coaja tare deasupra. Dupa ce s-a răcit, o puteti folosi la desert, dar e bună si caldă !


Iar acum va arăt 2 tipuri de desert făcute cu această cremă. Puteti sa o mancati si goală ca si budinca! ❤


1.Rulouri foietaj umplute cu cremă!

Luati rulouri gata făcute, si le umpleti in 2 minute. Puteti adauga zahăr pudră deasupra.



2.Desert cu fructe de pădure, banane si ciocolată neagră (85%)

Puneti in straturi intr- un pahar sau cană de preferat transparenta,  un strat foietaj sfărîmat, un strat cremă,  ciocolată neagră ruptă bucatele,  banane, foietaj,  cremă si inchideti cu fructe de pădure (Nu este obligatoare ordinea! )


Poftă bună! Weekend plăcut! !❤

Comentarii

Cele mai vizionate retete