Crema de dovlecei picanta cu tortillas si piftelute din soia cu susan
Azi ca și rețetă am o amestecatură de culturi.. mexicană , indiană și italiană :) Rețeta e pentru 2 persoane
Pentru început ne ocupăm de pifteluțe și avem devoie de:
200 grame soia dezhidratată
1 ou
aproximativ 70 grame de pesmet
30 grame de semite de susan
2 linguri circa de ulei măsline extravirgin.
oregano, sare, usturoi, rozmarin
Ok, punem soia la fiert impreuna cu condimentele: oregano, sare, 1 catel usturoi fara inima, si rozmarin, pentru 20 minute ( cronometrarea se face de cand a inceput să clocotească).
După ce s-a fiert, le scurgem bine, eventual le presăm cu o lingură, iar apoi le punem in blander, impreuna cu oul si curry.
Le tocam bine, apoi le scoatem si adăugăm pesmetul.
După ce ați amestecat, treceti fiecare pifteluță prin susan, si așezați-le pe foaie de copt in tavă, cu cele 2 linguri de ulei distribuite peste toata tava.
Lăsațile la cuptor pentru circa 20 minute, la temperatură mare cam 180-200 grade, După primele 10 minute intorceți-le pe partea cealaltă ( asta in caz că nu aveți la cuptor si aprindere sus)
În timp ce se fac pifteluțele, facem crema de dovlecei, ce se face in maxim 10 minute.
Pentru crema de dovlecei picantă cu tortillas aveți nevoie de:
200 grame dovlecei proaspeți
1 cățel usturoi fară inimă
1 lingură ulei
jumătate pahar de apă
sare
peperoncino
Puneți totul la fiert, cam pentru 5 minute, până atunci când este moale dovlecelul. Se sfarmă totul la blander, sau mixer vertica, și este gata! Dacă nu aveți in casă tortillas, puteți servi și cu pâine prăjită .
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)