Brioșe cu roșcove acoperite cu crema de portocale si fructe de pădure
Vreți ceva dulce?
Vă propun o rețetă relativ ușoară, trebuie sa aveți grijă la cantități pentru a nu avea surprize neplăcute
Pentru crema de portocale, aveți nevoie de :
4 gălbenușuri
400 ml lapte de soia
100 grame zahăr brun
coaja de la o portocală
sucul de la o jumătate de portocală
40 grame amidon de porumb
Preparare:
Este exact ca la crema pasticera de lămâie, adică, zbateți bine ouăle cu zahărul, intre timp puneți la incalzit laptele cu coaja de lămâie. După ce s-a topit zahărul, adăugați amidonul. Luați laptele de pe foc atunci când clocotește, și vărsați-l peste crema din ou , zahăr si amidon. Amestecați, apoi repune in oala unde s-a incălzit laptele, si treceți crema la foc mic. Amestecați si lăsați-o pe foc cam 40 de secunde, după care inchideți focul și amestecați până se obține o cremă densă, iar spre sfarșit adăugați sucul de portocale. Dați-o la o parte, și acoperiți crema cu o folie de plastic.
Pentru 4 brioșe (ce se vor transforma în 8 bucăți ) aveți nevoie de :
1 ou
25 grame zahăr brun
1 lingură roscove (dacă nu aveți, folosiți cacao)
100 grame făină integrală
100 ml lapte de soia
1 linguriță ulei de cocos
un strop de sare
1 linguriță rasă stinsă cu lamâie
Preparare:
Amestecați mai intai bine oul cu zahărul , apoi adaugați uleiul de cocos, roșcovele, făina cu stropul de sare și bicarbonatul stins, iar la urma laptele. Amestecați bine, până obțineți o cremă semi lentă. Turnați aproximativ un deget in fiecare formă de brioșă, și dați la cuptor pentru 20 de minute la foc potrivit.
Le scoateți si le lăsați așa pana se racesc, iar apoi le tăiați in 2 parți pe orizontală.
Apoi puneți crema pe fiecare bucată, si ornați după cum preferați. Stă foarte bine cu fructe de pădure!:)
Poftă bună!!!
ai spus ca ies 8 bucati...
RăspundețiȘtergereuna ai mancat-o deja,hotomano!