Sirop de flori
N-am făcut până acum sirop de niciun fel, însă astăzi, după o vizită la țară, m-am trezit înconjurată de flori parfumate și mi s-a aprins beculețul.
Am zis sa incerc , mai ales că nu am gustat niciodată sirop de iasomie , cimbrișor sălbatic sau soc.
Procedura e cam la fel, dar voi lăsa pașii urmați pentru fiecare sirop in parte .
*Am folosit zahar brun, iar plantele trebuie spălate in apa rece, și uscate înainte de a le utiliza.
Iasomie :
500 Gr zahăr cu 500 ml apa se dau in clocot și se lasă la foc mic pentru 4-5 minute.
Adaugă 200 grame flori de iasomie, lăsăm acoperit până se răcește , apoi filtrăm .
La final amestecăm cu 3 linguri de zeama de lămâie.
Se păstrează la rece , închis ermetic.
Cimbrișor sălbatic :
Aici facem mai întâi un ceai concentrat cu cimbrișor. La 500 ml de apa fierbinte, adăugăm o mana bună de cimbrișor ( cu tot cu frunze. Doar rădăcină nu este permisă ) , acoperim și lăsăm la infuzat cam 20-30 de minute.
Filtrăm ceaiul obținut, adăugăm 400 Gr zahăr și fierbem pentru inca 20 de minute la foc mic.
La final adăugăm 3 linguri de lămâie și turnăm in sticla pe care o lăsăm într-o cămară la rece.
Soc :
Fierbem 500 Gr de zahar cu 500 ml apa , pentru aproximativ 5 minute.
Luam oala de pe foc, adăugăm 20 flori de soc și 2 linguri de lămâie , și lăsăm la macerat oala acoperita, pentru 3 zile. Într-o cămară sau frigider.
Abia aștept să le folosesc in creme, sosuri, sau limonada 💛
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)