Vă fac o pizza?
Durata pregătirii este de 25 de ore! :)) Nu glumesc. . . Daca vreți pizza duminică, trebuie sa o pregătiti de sâmbătă.
Trebuie doar sa lăsati aluatul sa crească 24 de ore, si apoi pregătiti pizza normal. Aluatul pentru pizza trebuie sa fie foarte hidratat, pentru a se putea modela bine, si ramane crocant.
Ingrediente aluat :
400 grame făină alba
100 grame faina integrala
250 ml apa plata rece
4 grame drojdie uscata
1 lingurita de sare fina
Amestecati totul la malaxor, sau cu o lingura de lemn pentru apx 10 minute. Acoperiti cu o folie, si lăsati- l in frigider pana a 2-a zi.
Scoteti aluatul cu o ora inainte de a pregati pizza. Veti vedea ca a facut condens pe folia de prospetime, acest efect avandu-l dospirea blatului.
Ingrediente pentru pizza - Aici, fiecare fiind liber sa aleaga dupa gustul lui.. sau a musafirilor:)
Eu am folosit :
1 conserva de rosii decojite , e cea mai buna alegere. Daca nu aveti, puneti sos de rosii
mozarella - incercati sa nu economisiti chiar aici si sa luati o mozzarella de buna calitate.
rucola
ciuperci champignon
parmezan ras
ulei extravirgin de măsline
Porniti cuptorul sa se incalzeasca la 240- 250 de grade, si pregatiti in acest timp pizza.
Intindeti o hartie de copt pe tava, stropiti cu ulei si luati jumatate din cantitatea de aluat pregatit. Nivelati-l pe tava, si continuati cu sosul de rosii, mozzarella rasa , iar dupa asta adaugati ingredientele alese ( salam, branzeturi, legume, etc.)
Lasati la cuptor pentru maxim 10 minute la 250 grade.
Pofta buna!!