Somon in crusta de semințe cu sparanghel
Azi e luni, nu prea am chef de nimic, dar vreau sa mănânc ceva bun, ceva ce nu am mai incercat sa gatesc, dar sa fiu sigura că îmi iese delicios.
Până la urmă cu pește și legume nu ai cum sa dai greș .
Înainte de toate, curățăm sparanghel-ul ca in pozele de mai jos :
Punem la fiert apa cu sare, cât să ajungă până la jumătatea tulpinii de sparanghel.
Până începe apa sa clocotească, ne ocupam de pește .
Am porționat file-ul de somon la 200 Gr , iar fiecare bucată am condimentat-o și uns-o cu puțin unt topit ( e ok si ulei de măsline )
Îl trecem prin mixul de semințe " Omega mix " de la Alevia ( găsiți produsele aici ), și lăsăm la cuptor pentru 12 minute la 180 grade.
Cat timp se coace somonul, gătim sparanghel-ul.
Îl punem in picioare in apa clocotită, și acoperim oala cu un capac. (Ideal e sa-l fiebeti intr-o oala înaltă)
2 minute lăsăm la foc mediu, după care îl tragem la tigaie cu o linguriță de unt, 2 căței de usturoi zdrobiți și piper proaspăt macinat.
Mai lasam 3 minute pe foc , apoi dam deoparte.
Cam asta-i tot ! Cină plăcută !