Tiramisu vegan (de post)
Baza din care vom face crema este de caju de la Alevia, iar "blatul " din fulgi de ovăz și migdale .
Pentru crema am folosit : 1 cana de nuci caju, 1/4 cana migdale , 1 lingurita esența de vanilie / 1 păstaie de vanilie, 2 linguri miere de albine, 1/2 cana de lapte de migdale, 1 lingura de ulei de cocos topit, si un strop de sare fină.
Mai întâi hidratam nucile de caju și migdalele, timp de 8-9 ore in apă plata.
Punem in robot caju și migdalele pe care le cojim , și sfărmăm totul pentru câteva secunde, după care adăugăm treptat uleiul de cocos, și laptele. Dam la putere maxima , și adaugăm restul ingredientelor. Mixam până obținem o crema fina, ca în poza de mai jos.
Lăsăm crema in frigider, in timp ce ne ocupam de blatul crocant .
Pentru acesta aveți nevoie de 1 mana de migdale, 1 lingura fulgi de grau , 20 ml espresso concentrat, 1 lingurita zahar brun , 1 linguriță melasa și 1 linguriță de cacao.
Mixați totul la robot, însă nu mult, pentru a va rămâne în blat bucati de migdale crocante.
Montam pe rand ( eu am ales sa il servesc in borcanele ) un strat de blat , crema, blat , crema, iar deasupra am presarat cacao și boabe de cafea pentru decor.
Buon appetito!