Tiramisu vegan (de post)



Nu sunt fan înfocat tiramisu, însă ador gustul de cafea și vanilie împreună. M-am tot gândit dacă există o rețetă de tiramisu vegana, și am găsit una, nu mai știu pe ce site, pe care am adaptat-o la produsele pe care le aveam. Îmi cer scuze că nu am făcut mai multe poze în timpul pregătirii, dar sper sa fiu destul de explicită și să nu ratați vreun pas.
Baza din care vom face crema este de caju de la Alevia, iar "blatul " din fulgi de ovăz și migdale .

Pentru crema am folosit : 1 cana de nuci caju, 1/4 cana migdale , 1 lingurita esența de vanilie / 1 păstaie de vanilie, 2 linguri miere de albine, 1/2 cana de lapte de migdale, 1 lingura de ulei de cocos topit, si un strop de sare fină.

Mai întâi hidratam nucile de caju și migdalele, timp de 8-9 ore in apă plata.
Punem in robot caju și migdalele pe care le cojim , și sfărmăm totul pentru câteva secunde, după care adăugăm treptat uleiul de cocos, și laptele. Dam la putere maxima , și adaugăm restul ingredientelor. Mixam până obținem o crema fina, ca în poza de mai jos.





Lăsăm crema in frigider, in timp ce ne ocupam de blatul crocant .
Pentru acesta aveți nevoie de 1 mana de migdale, 1 lingura fulgi de grau , 20 ml espresso concentrat, 1 lingurita zahar brun , 1 linguriță melasa și 1 linguriță de cacao.
Mixați totul la robot, însă nu mult, pentru a va rămâne în blat bucati de migdale crocante.



Montam pe rand ( eu am ales sa il servesc in borcanele ) un strat de blat , crema, blat , crema, iar deasupra am presarat cacao și boabe de cafea pentru decor.






Buon appetito!


Cele mai vizionate retete