Cheesecake raw vegan cu topping de caramel sărat
Cheesecake ul pe care l-am pregătit astăzi, e o joaca de copil, și nu exagerez! Este absurd de ușor, iar rezultatul uimitor de bun.
Aveți nevoie de un robot de bucătărie bun și ingrediente de calitate. Eu am ales produsele Alevia, cărora le sunt fidelă de ceva timp. Mult timp.
Minunăția asta de desert poate fi o gustare pliiiina de nutrienți, un desert delicios potrivit pentru ocazii speciale, sau pur și simplu un răsfăț pentru cei dragi . Cei ce iubesc combinația dulce-sarat, mă vor iubi și pe mine după ce vor degusta nebunia asta.
Sa trecem la treabă, că e 11, iar diseară am musafiri 😋.
Pentru blat avem nevoie de : alune de pădure 150 gr, curmale 100 gr, cocos 80 gr, un strop de sare.
Pentru crema : caju 450 gr, 1 Cana apa, sirop de arțar 180 gr, ulei cocos 120 gr, zeama de la 1/2 lămâie, vanilie și un strop de sare fina.
Caramelul sărat îl vom face după rețeta deja pusă pe blog de aici
Va trebui sa hidratam înainte ( cu macar 8 ore) atât alunele de pădure cat si nucile caju. In caz că ați uitat sa o faceți, puteți să le hidratați punandu-le in apă fierbinte pentru o ora .
Pentru a face blatul, trebuie sa punem toate ingredientele in robot și să le zdrobim. Nu le lăsați prea mult! Eu una prefer să găsesc ici colo câte o bucată crocanta de aluna. Întindem blatul egal într-o formă rotundă de tort, și dam la congelator.
Crema o facem punând nucile de caju hidratate in robot, și tocăm până se formează o pastă fina. Alăturăm restul ingredientelor, și mixam bine , având grijă să nu rămână nimic grunjos .
Scoatem tava in care am pus blatul, și turnam asupra acestuia crema obținută.
Dam din nou la congelator , lăsând să se congeleze 3-4 ore.
Scoatem de la congelator cheesecake ul, și turnam deasupra caramelul sărat. Trebuie sa ne mișcăm repede, pentru că , in contact cu crema de caju congelata, acesta devine greu de modelat.
Decorați cu sare mare și alune de padure.
Păstrați cheeachees ul in congelator, și puneti-l in frigider cu 15-20 minute înainte de a-l servi.
Pofta dulce 🥧!