Ciocolata de casă cu mure și cereale



Ciocolata de casă mă duce cu gândul la copilărie, și-mi amintesc cu drag când era gata de mâncat ( a 2 a ziiii!!! ).


O alta amintire e de când mă furișam in cămară sa mănânc lapte praf cu lingurița. Și acum am luat o linguriță :)).


Am rămas îndrăgostită pe viață de ciocolata de casă, iar azi am decis sa o pregătesc și eu.
Am mâncat mai multe variante : cu merișoare, zmeură sau alune. Toate îmi plac și mi-a fost destul de greu sa aleg o varianta pe care să o pregătesc.



M-am hotărât să încerc ( da! este un test, iar dacă nu era reușit, nu ajungea pe blog ) să o fac mov ( mure ) cu cereale.

Cerealele sunt opționale, dar când spun "opționale", spun că e mai bine sa le puneți. 




Mi-am făcut o cruce mare, și am început să o pregătesc astfel :



100 Gr zahăr
150 Gr mure congelate
100 Gr unt
400 Gr lapte praf
20 Gr mix fulgi ( orz, ovăz )
Strop de sare fină



Am pus la fiert zaharul și murele la foc mic.
Au stat la foc mic aproximativ 4 minute (până s-a topit zaharul )
Luam cratița de pe foc și zdrobim totul cu blanderul vertical.
Trecem sosul de mure printr-o sita deasă, și punem la loc pe foc .
Stingem focul, și adăugăm untul cubulețe, după care amestecăm până se topește.

           

                   



Omogenizam bine, apoi lăsăm să se răcească puțin ( 2 minute ), după care încorporăm laptele praf folosind o spatula de silicon..sau o lingura de lemn.

La final adăugăm cerealele, și amestecăm bine. 

Eu am făcut un baton, dar puteți alege ce formă doriți pentru ciocolată



Se poate servi după ce a stat minim 5 ore la frigider. 

 

Comentarii

Cele mai vizionate retete