Risotto cu lobodă
M-am gândit și răsgândit ce sa gătesc cu lobodă, fiindcă nu mi se pare corect sa o folosim DOAR la ciorbă.
Culoarea ei superbă și gustul delicat ar trebui să-și aibă locul in mai multe rețete.
În America este numita Red spinach, ceea ce m-a făcut să caut informații despre proprietățile ei.
Am aflat că loboda este bogata in vitamine și minerale, cum ar fi : vitamina C, K, calciu, fier sau fosfor. Mai reprezintă și o sursa importantă de proteine și fibre.
Bun, m-a convins sa o folosesc mai des, iar prima rețeta diferită față de ciorba, este Risotto cu lobodă.
Pentru 2 porții de risotto, avem nevoie de :
1 ceapă roșie mică
1 legătură de loboda ( 6-7 frunze )
200 Gr orez ( la Risotto se folosește camolino, însă eu am pus prefiert )
1/2 pahar de vin alb sec
1 cubuleț de unt
Parmezan ras după gust
Sare&piper
Punem cam 1 litru de apă la fiert, cu putina sare și ulei.
Separat, într-o tigaie , călim in puțin ulei de măsline ceapa tocată mărunt .
După 2 minute , adăugăm in tigaie orezul , dăm la flacără mare și flambăm cu vinul alb.
Vinul alb este optional, însă contribuie la gust într-o mare măsură.
După ce am flambat, adăugăm 1 polonic din apa pe care am pus-o la fiert.
Amestecam bine cu o spatula și lăsăm până se evapora tot lichidul, după care adăugăm din nou apa.
Repetăm schema cu apă, până când obținem coptura dorita la orez. Eu am adăugat 3 polonice, pentru că l-am vrut aldente.
Când orezul este fiert, gustăm și potrivim de sare, apoi adăugăm cubul de unt și loboda tocată mărunt. Amestecam până se omogenizează totul și obținem o culoare frumoasă.
Servim Risotto cald, presărat cu parmezan și lobodă tocată mărunt.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)