Tarta cu rubarbă
Ce e bun, se termină repede.
Așa e si cu rubarbă / revent. Sezonul e destul de scurt, și trebuie să profiți la maxim de delicioasele tulpine acrișoare.
Este o legumă bogata in fibre, vitamina k si săraca in grăsimi.
Frunzele reventului sunt toxice, deci vom gati doar tulpinile.
Este destul de versatil ca și aliment, deci puteți face cu ea checuri, compot, dulceață sau brioșe.
Azi eu m-am limitat la o tartă cu aluat fraged, iar cu ce mi-a rămas am făcut 2 căni de compot.
Tarta am umplut-o cu frangipane - o cremă de migdale și vanilie, însă puteți face o cremă simplă de vanilie. Merge la fel de bine.
Pentru aluatul fraged am avut nevoie de :
100 Gr unt
1 cană de faina
1 ou
4 linguri rase de zahar brun
Puțin bicarbonat
Putina sare
Pentru crema am folosit :
1 cană de faina de migdale
1 lingură de unt moale
2 ouă bătute spumă
2 linguri de smântână
70 Gr zahăr brun
Coaja de 🍋
Esența de migdale ( e ok si fară )
Vanilie
Putina sare
Rubarbăr-ul l-am făcut fâșii, apoi l-am trecut printr-un amestec clocotit de 2 căni de apă și 4 linguri de zahar alb.
Am inceput cu aluatul amestecând toate ingredientele la robot. Dupa ce s-au omogenizat, am frământat la mana toată compoziția, și am întins-o cu făcălețul. Ca si grosime am lăsat-o de 5 mm aproximativ.
Am întins aluatul in tavă, și l-am modelat după formă.
Dăm la cuptor pentru 10 minute la 180 Gr, iar pentru a nu creste unde voi pune crema, am întins niste boabe de naut pe o foaie de copt între aluat și ele.
Cat se coace aluatul fraged, facem crema.
Amestecăm bine oul, zahărul, sarea și smântâna.
Separat omogenizăm faina de migdale, untul , esențele și coaja de lămâie.
Unim totul și vărsăm peste aluat, după ce au trecut cele 10 minute .
Mai dăm la cuptor pentru 10 minute fara ventilator.
În timp ce se termina de copt, ne jucăm cu tijele de rubarbă.
Le-am feliat cu un piler, dupa care le-am lăsat 10 secunde in siropul făcut din zahar și apa.
Toate bucatile rămase de rubarbă, le-am adăugat la sfârșit în acest sirop, și am făcut în felul asta un delicios compot.
Am făcut mai multe poze, pentru a vedea exact modul în care am împletit fâșiile de rubarbă.
Când am terminat decorul, efectiv l-am întors peste tartă ca o clătită, și am mai distribuit deasupra 4-5 linguri din siropul de zahar.
Pofta dulce!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)