Hai să gătim sparanghel
Bună dragii mei !
Mulți dintre voi m-au intrebat cum gătesc sparanghelul să rămână aldente și viu colorat.
Mai jos am detaliat pașii :
Primul pas este curățarea. Tăiem 5 mm de la baza, apoi cu un piler curățăm fiecare bucată, ca in imagine.
Punem apa cu sare la fiert într-un ibric, sau o cratiță înaltă.
Când apa a început să clocotească, dăm la redus și punem sparanghelul in picioare la fiert. Practic se va fierbe partea mai scorțoasa, iar cea de sus se gătește la abur.
Lăsăm la foc mic aproximativ 4 minute.
Încălzim o tigaie in care adăugăm puțin unt ( eu am folosit untul aromatizat cu leurda) / ulei de măsline, și sotam sparanghel-ul inca vreo 2 minute la foc mediu.
Asezonam la sfârșit cu piper sau ce condiment preferați.
Aici găsiți o rețetă delicioasă cu somon și sparanghel.
Sa va fie de folos !
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)