Souvlaki de porc și sos de iaurt grecesc


Vai ce dor de ducă avem amândoi! As pleca unde vad cu ochii, numai să călătorim.. 
În contextul actual , putem călători doar virtual, dar macar gustul de vacanță poate ajunge in bucatarie.

Azi am pregătit o rețetă grecească, pentru care am cheltuit doar 12 lei și care face parte din proiectul #eatwellspendless ( sper sa scriu o carte într-o zi!) 

Pentru 2 persoane aveți nevoie de: 

Mușchi de porc 200 Gr (5 lei)
Iaurt grecesc 125 Gr (2 lei)
Varză (1 lei)
Ardei gras (1 lei)
Condimente+ulei de măsline (2 lei)
Lipii integrale (1 leu) 


Mușchiul de porc îl tăiem cubulețe și îl lăsăm la marinat în condimente după gust, pentru 1-2 la frigider. Daca nu va grăbiți, puteți lăsa carnea și 2 zile in baiț. 

Pentru condimentarea carnii, eu am ales : boia afumată, sare, piper, coriandru, busuioc, usturoi, ulei de măsline și puțin sos de soia.

Am scos carnea cu 1 oră să o gătesc, pentru a fi la temperatura camerei și să se coacă uniform.
Înfigem câte 50 de grame de carne pe fiecare frigărui, adăugând și ardeiul gras .



*EXTRA Sfat :
Pentru a alege un ardei cat mai cărnos și dulce, vă recomand să cumpărați ardeiul cu 4 lobi ( ca cel din imagine ) . Ardeiul cu 3 lobi este puțin mai amar și de obicei merge la mâncare gătită.


În timp ce se prăjește pe grătar, facem sosul de iaurt. Tocăm verdeața : pătrunjel, mărar, ceapă verde , după care amestecam într-un bol împreună cu iaurtul, sare, piper proaspăt măcinat și puțină zeama de lămâie. 

Varză o tocăm și condimentăm după gust.

Să aveți poftă! 

Comentarii

Cele mai vizionate retete