Souvlaki de porc și sos de iaurt grecesc
Mușchi de porc 200 Gr (5 lei)
Iaurt grecesc 125 Gr (2 lei)
Varză (1 lei)
Ardei gras (1 lei)
Condimente+ulei de măsline (2 lei)
Lipii integrale (1 leu)
Mușchiul de porc îl tăiem cubulețe și îl lăsăm la marinat în condimente după gust, pentru 1-2 la frigider. Daca nu va grăbiți, puteți lăsa carnea și 2 zile in baiț.
Pentru condimentarea carnii, eu am ales : boia afumată, sare, piper, coriandru, busuioc, usturoi, ulei de măsline și puțin sos de soia.
Am scos carnea cu 1 oră să o gătesc, pentru a fi la temperatura camerei și să se coacă uniform.
Înfigem câte 50 de grame de carne pe fiecare frigărui, adăugând și ardeiul gras .
*EXTRA Sfat :
Pentru a alege un ardei cat mai cărnos și dulce, vă recomand să cumpărați ardeiul cu 4 lobi ( ca cel din imagine ) . Ardeiul cu 3 lobi este puțin mai amar și de obicei merge la mâncare gătită.
În timp ce se prăjește pe grătar, facem sosul de iaurt. Tocăm verdeața : pătrunjel, mărar, ceapă verde , după care amestecam într-un bol împreună cu iaurtul, sare, piper proaspăt măcinat și puțină zeama de lămâie.
Varză o tocăm și condimentăm după gust.
Să aveți poftă!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)