Cum pregătesc supa crema
Supa crema reprezintă pentru mine o alegere sănătoasă pentru prânz sau cină. E ușoară, gustoasă și ușor de digerat, și poate fi făcută din orice legumă.
Pentru început, trebuie sa cunoaștem proporțiile legumelor pentru supa cremă.
Astfel, dacă vreți să faceți supă cremă de țelină de exemplu, atunci țelina va reprezenta 60% din totalitatea legumelor. Restul de 40 % este compus din cartofi, ceapă , usturoi etc.
Astfel, dacă vreți să faceți supă cremă de țelină de exemplu, atunci țelina va reprezenta 60% din totalitatea legumelor. Restul de 40 % este compus din cartofi, ceapă , usturoi etc.
Cartoful este foarte important pentru supa crema.
Nu trebuie să puneți mulți . Un cartof este de ajuns pentru 5-6 porții . Acesta va ajuta la obținerea unei supe cremoase, datorita amidonului pe care îl conține.
Mai putem îngroșa supa crema cu orez, pesmet sau griș , în cazul în care nu aveți cartof la îndemână.
Nu trebuie să puneți mulți . Un cartof este de ajuns pentru 5-6 porții . Acesta va ajuta la obținerea unei supe cremoase, datorita amidonului pe care îl conține.
Mai putem îngroșa supa crema cu orez, pesmet sau griș , în cazul în care nu aveți cartof la îndemână.
Când vreau sa fac supa cremă, întotdeauna îmi tai la început toate legumele cubulețe, apoi le călesc în ulei de măsline pe rând. Încep cu usturoiul și ceapa, apoi urmează cartoful, și în continuare restul legumelor. Călirea durează cam 3-4 minute la foc iute.
Mereu tai cât mai mărunt legumele, pentru că nu vreau sa fiarbă 2 ore .
În general las sa clocotească 30 de minute. E suficient pentru a se sfărâma totul cu ușurință.
Mereu tai cât mai mărunt legumele, pentru că nu vreau sa fiarbă 2 ore .
În general las sa clocotească 30 de minute. E suficient pentru a se sfărâma totul cu ușurință.
Odată fierte legumele, urmează să le pasăm cu un blander vertical sau la robot.
Încep prin a blenda grosul ( iau legumele separat de zeamă ), până se sfarmă bine, apoi adaug treptat zeama, și tot adaug până ajung la consistența dorită. Pun mereu 2-3 linguri de ulei de măsline la final. Ajută pentru a obține o supă mai cremoasă .
Atenție , la fasole, năut sau linte de exemplu, trebuie să luați în calcul faptul că supa se îngroașă pe măsură ce stă, datorită conținutului ridicat de amidon.
Spre deosebire de ciorbă / supa obișnuită, supa crema este mai bună dacă este servită a doua zi după ce a fost gătită. Efectiv gustul este mai puternic , iar ea mai cremoasă.
Nu folosesc smântână , iar unt foarte rar pun, chiar dacă acestea ajută la consistență. Încerc să las supa cât mai ușoară și sănătoasă.
De cele mai multe ori îmi place să fac crutoane din pâine integrală pe loc.
In tigaie, la foc mediu, adaug cubulețe de pâine cu sare, puțin ulei și oregano. Le las până se coc bine.
In tigaie, la foc mediu, adaug cubulețe de pâine cu sare, puțin ulei și oregano. Le las până se coc bine.
Printre supele cu care mă mândresc se numără supa de varză roșie, supa crema de salată verde, și supa de hribi cu drojdie inactiva
Să vă fie de folos!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)