Chec pufos cu lămâie și rozmarin
Ieri, în timp ce găteam, m-am gândit de ce am deschis blogul și de ce am scris în mod regulat timp de aproape 4 ani. E simplu: întotdeauna am iubit gătitul. Sunt curioasă în bucătărie și blogul m-a ajutat să-mi hrănesc curiozitatea, să îmbunătățesc de fiecare data modul și rețetele pe care le prepar .
Gătitul mi-a salvat viața!.. Mi-a dat un scop, o motivație. După 4 ani, bucătăria este încă locul meu de joacă, terapia mea și una dintre satisfacțiile din viața mea de zi cu zi.
Am inceput blogging-ul pentru că am vrut să împărtășesc rețetele ce mi-au placut cel mai mult, pentru a ține evidența noilor descoperiri, pentru a intra în contact cu oameni ca tine, care vor sa ofere fericire printr-un simplu preparat.
De fiecare dată când scriu un post pentru blog, de fiecare dată când încerc o rețetă, calibrez timpul și calitatea rețetelor, fara a complica prea tare lucrurile.
Acest mod de a scrie, a devenit o obișnuință, iar rețetele oferite de mine pentru prietenia noastră sunt cel mai simplu mod de a mă prezenta .
Scopul meu după 4 ani este să vă cunosc mai bine, să vă ofer rețete din ce in ce mai bune care să vă satisfacă obiceiurile, gusturile și așteptarile. So, who YOU are?
Am putin peste treizeci de ani, locuiesc în minunata Bucovină, și când nu trebuie să gătesc la restaurant, pregătesc masa pentru doi, câteodată pentru 4..6...persoane. Prefer mese rapide, cu o cantitate mare de legume. Tind să evit zahărul și făina rafinată, chiar dacă îmi place să devorez o prăjitură nesănătoasă din când în când.
Aș dori să mănânc (și să gătesc) mai mult pește, însă nu tot timpul găsesc calitatea dorită, oferta fiind limitată în această zonă . Nu pot găti fără uleiul de măsline extra virgin, pe care la fel, nu-l găsesc tot timpul cum l-am descoperit în Italia. Nu pot sta fara ardei picant și busuioc verde proaspăt 💚
Gătesc 2 mese , poate 3 pe zi, și sunt de obicei mâncăruri cu specific mediteranean, însă mă distrez și combinând ingrediente asiatice, indiene, sau amândouă într-o farfurie. Îmi caut inspirația pentru retetele mele pe bloguri, in te miri ce limbi străine ( Google translate, is my friend) , prin cărți de bucate, sau pur și simplu uitandu-ma la ce este in frigider.
Pentru a vă mulțumi pentru timpul acordat, vă ofer o rețetă pentru micul dejun, cu un gust simplu, care combina doua din aromele mele preferate : coaja de lămâie și rozmarin proaspăt.
Pentru pufosul chec, aveți nevoie de
1 lămâie, daca e posibil bio pentru că vom folosi si coaja, 4 oua, 180 grame zahar , 1 linguriță de rozmarin proaspăt, 180 ml ulei de floarea soarelui, 250 grame faina de grau, 15 grame praf de copt, un strop de sare fina.
Într-un vas mic , tocați foarte mărunt rozmarinul, radeți coaja întregii lamai, și amestecați împreună cu zaharul. Lăsați 5 minute cele 3 ingrediente împreună.
Amestecați cu mixerul cele 4 oua, și zahărul aromatizat, până obținem o crema fină și aerata, ca o spuma.
Acum urmează să adăugăm uleiul si sucul unei lamai întregi, însă nu tot deodată. Puțin cate puțin, până se încorporează în spuma de ou. Dați faina pe sita, sa fie bine aerata, și amestecați cu praful de copt și sarea.
Uniți spuma de oua cu faina și amestecați delicat.
Odată omogenizat aluatul, turnati-l într-o tavă rotundă pe care ați uns-o cu puțin unt.
Coacem checul in cuptor la 190 de grade, timp de 35 de minute. Este gata, atunci când la suprafață are o culoare maro închis.
Decorați cu zahar pudra și rozmarin tocat foarte fin .
Serviți cu plăcere!