Pizza cu blat de mămăligă
Nu cred că este roman ce nu a mâncat când era mic, mămăligă prinsa de ceaun. Dacă este, înseamnă că a avut o copilărie tristă :))
Aceasta pizza poate fi și fara gluten, daca alegeti sa faceti mamaliga fara gris .
Rețeta este ușoară și ieftina, dar succesul garantat .
Am făcut o mămăligă mai moale , din 300 grame malai la 1 litru de apa, cu sare și puțin ulei, la care am adăugat și 2 linguri de gris ( așa fac de obicei, pentru a obține o mămăligă mai pufoasă) . După ce a fiert la foc mic, turnați compoziția într-o tavă și lăsați la răcit. Mie mi-a fost ușor cu racitul, că la -2 grade de afara, nu ia trebuit mai mult de 10 minute cat am pregătit topping-ul.
Am ras 2 mâini bune de mozzarella, am tăiat cubulețe cam 200 grame bacon și câteva felii de salam picant ce mi-au rămas de la un aperitiv, și o ceapa roșie mica tăiată rondele.
Presărați mozzarella, urmată de bacon , apoi ceapa tăiată rondele. Dacă știam că merge așa bine cu ceapa roșie, puneam 2 .
Deasupra aruncați puțin parmezan, și lăsați la cuptor pentru 25 de minute la 200 de grade (10 minute sus și jos, și 15 minute doar jos).
Merge cu sos pesto sau sos de roșii.
Să aveți poftă !!