Mexican burrito de post
Burrito de post este o alegere confortabilă, cu reusita sigură pentru cine ține post, sau pur și simplu vrea ceva mai usor și gustos la prânz/cină.
Desigur, puteți pune in lipie cam ce combinație de ingrediente preferați, însă, nu ignorati avocado și fasolele roșii. E ca si cum ai face sandviș fara brânză.
Pentru 2 porții, am pregatit :
O salata dintr-un avocado, ardei gras, salota, patrunjel, putina zeama de lamaie, și sare după gust.
Separat am făcut o mâncărică de fasole rosii , adică am calit ceapa, cu puțin morcov ras, am adăugat o conserva de fasole , roșii decojite, puțin cimbru, sare și ardei iute deshidratat după gust ( al meu e extra picant ❤️). Lăsați să fiarbă încet, până scade toată zeama lăsată de roșii.
Tot separat, si OPTIONAL pentru voi, am fiert o mana de orez negru, in apa cu sare , piper și oregano. Îl fierbeti 20 de minute și îl lăsați la răcit amestecat cu puțin ulei.
(Dacă vreți musai puteți rade deasupra gouda sau mozzarella! )
Pregătim lipia libaneza, punem un strat de salata, urmat de mancarica de fasole, iar ultimul e orezul negru.
Impaturiti ca o shaorma, sarmală, pachețel de primavara , clătita, sau cum vreți voi.
Dati-i crusta pe un grătar sau tigaie, și serviți cu sau fara sos. Noi am ales Sriracha 😅.