Desert cu ou fiert
Un desert cremos cu mascarpone și dulceață de caise picanta, pe care l-am pregătit de Paste, însă nu am apucat sa scriu rețeta :D.
Pentru ouale umplute:
4 oua
100 grame de mascarpone
20 grame ciocolata alba
1 lingurita fulgi de cocos
caise din dulceata
Puțin ghimbir ras
Aveti nevoie de un posh, pentru dozare branza in ou.
Pentru decor : nucsoara si menta proaspata.
Golim 4 oua, crapand doar partea de sus, apoi le spalam cu apa fierbinte, si le uscam ( eu le-am bagat cateva ore si in congelator, pentru a fi sigura ca sunt safe). Mai multe intrebuintari ale cojilor de ou, aveti mai jos.
Acum , pentru crema, trebuie sa dam la blander toate ingredientele, dar ciocolata, inainte de asta , trebuie topita la bain-marine.
Amestecam totul la blander , pana obtinem o pasta cremoasa si uniforma.
Dozăm crema in fiecare coaja de ou, apoi adăugăm dulceața.
Stiati ca?..
Numeroase studii medicale au demonstrat faptul că pulberea din coaja ouălor conţine 90% carbonat de calciu şi 27 de elemente necesare organismului (cupru, fluor, fier, mangan, molibden, fosfor, sulf, zinc, siliciu etc). Ca să ne facem o idee, un adult are nevoie de aproximativ 1000 de miligrame de calciu în fiecare zi, iar un ou mare ascunde în coaja sa până la 800 de miligrame!
Deoarece dieta noastră zilnică este săracă în siliciu şi molibden, două minerale esenţiale pentru reacţiile biochimice normale din organism, coaja de ou este colacul nostru salvator de care trebuie să profităm.
Cojile de ou pot fi întrebuinţate şi copiilor mici, de la un an, pentru că în organismul lor procesul de formare a ţesutului osos este intens şi necesită un bun aport de calciu. Cojile incluse în mesele lor au un efect extrem de benefic în rahitism şi anemie, osteoporoză (înmuierea oaselor), dar şi pentru sângerarea gingiilor, constipaţie, iritabilitate, astm bronşic, etc.
Deoarece dieta noastră zilnică este săracă în siliciu şi molibden, două minerale esenţiale pentru reacţiile biochimice normale din organism, coaja de ou este colacul nostru salvator de care trebuie să profităm.
Cojile de ou pot fi întrebuinţate şi copiilor mici, de la un an, pentru că în organismul lor procesul de formare a ţesutului osos este intens şi necesită un bun aport de calciu. Cojile incluse în mesele lor au un efect extrem de benefic în rahitism şi anemie, osteoporoză (înmuierea oaselor), dar şi pentru sângerarea gingiilor, constipaţie, iritabilitate, astm bronşic, etc.
Maceratul din coji de ouă (cu miere şi suc de lămâie) este un remediu remarcabil în tratarea lipsei de calciu. Mai este indicat şi în tulburări de creştere, fracturi, gravidie, alăptare etc. Iar administrarea a câte 3 grame de praf de coajă de ouă, de 3 ori pe zi, poate alunga urticaria şi mirosul neplăcut al gurii.
Cum se administrează?
După ce spălăm foarte bine cojile ouălor (pentru a îndepărta urmele de pesticide), le punem la uscat pentru câteva zile, apoi le mărunţim într-un mojar sau într-o râşniţă, până când devin extrem de fine şi capătă consistenţa făinii.
Cum se administrează?
După ce spălăm foarte bine cojile ouălor (pentru a îndepărta urmele de pesticide), le punem la uscat pentru câteva zile, apoi le mărunţim într-un mojar sau într-o râşniţă, până când devin extrem de fine şi capătă consistenţa făinii.
Următorul pas care trebuie făcut depinde de întrebuinţarea pe care ne-o dorim să aibă pulberea. Putem face o cură cu această pulbere nu mai mult de-o lună (adăugăm peste pulbere zeama de la două lămâi şi tot atâta cantitate de miere, pe urmă lăsăm acest amestec la macerat timp de 3 zile şi-l luăm înainte de mesele principale), o putem folosi ca îngrăşământ pentru plante sau o putem folosi ca detergent pentru bucătărie.
Întrebuinţările cojilor de ouă nu se opresc aici! Cojile ouălor desfundă ţevile. Acestea împiedică acumularea depunerilor, fiind mult mai eficiente decât produsele din comerţ, care pot provoca alergii şi probleme respiratorii. Iar pulberea din coji de ouă, pusă într-un săculeţ de tifon şi apoi în maşina de spălat alături de haine, devine un înălbitor natural, ieftin şi eficient.
Întrebuinţările cojilor de ouă nu se opresc aici! Cojile ouălor desfundă ţevile. Acestea împiedică acumularea depunerilor, fiind mult mai eficiente decât produsele din comerţ, care pot provoca alergii şi probleme respiratorii. Iar pulberea din coji de ouă, pusă într-un săculeţ de tifon şi apoi în maşina de spălat alături de haine, devine un înălbitor natural, ieftin şi eficient.
Sursa: www.eatermagazine.ro