Tort Mimosa - versiune italiană



Știu că nu se face primăvară cu o floare, darămite cu un tort. Nu m-am săturat inca de iarna (care abea a început) , însă , mi s-a făcut poftă de un desert pufos, cremos , însiropat și puțin acrișor. Unde mai pui că are în compoziție și fructul meu preferat!

Mimosa, este un tort ce se pregătește de mărțișor în Italia, iar versiunea lor este diferită de prăjitură noastră mimoza.
Varianta italiana e mai pe gustul meu.

Pentru blat, aveți nevoie de 6 oua, pe care le separați, 250 grame zahar, 250 grame faina, 60 ml apa rece, 60 ml ulei floarea soarelui, un strop de sare, și un pliculeț de praf de copt.
Separați ouăle, și bateți spuma la putere mare albușurile cu putina sare. Urmează să adăugăm galbenusurile unul cate unul, apoi incorporam zaharul încet. Când aveți în vasul mixerului o spuma densa și aerata, adăugați uleiul și apă. In fine, terminam cu faina și praful de copt.

Într-o tavă rotundă puneți hârtie de copt, și vărsati spuma obținută.
Lăsați la cuptor pentru 30 minute , 170 grade, ventilație maxima . Lăsați blatul la răcit!

Următorul pas, după ce se răcește complet blatul, este sa-l tăiem in 3 felii. Partea de sus, e mai puțin importantă, in sensul că oricum asta vine sfărmată deasupra ca decor. Deci concentrati-va pe cele 2 piese de jos.
Pentru însiropat, aveti nevoie de o conserva de compot de ananas 400 grame ( de preferat firma "Dole", aceasta nu are zahar adăugat.)
Însiropați cu tot sucul din conserva , cele 2 blaturi , fara partea ce urmează a fi sfărmată deasupra.






Rețeta de crema de vanilie, o aveți aici , iar aceasta crema trebuie amestecata cu 500 ml frișcă lichidă bătută în prealabil .
Puneți crema obținută din amestecarea celor două într-un posh, pentru a va fi mai ușor la dozare.

Incepem cu primul blat, peste care punem un strat uniform de crema . Punem deasupra al 2 -lea blat, și repetam mișcarea cu crema. Peste al 2-lea strat de crema imprastiem toate bucățile de ananas din conserva . Peste ananas urmează restul cremei, peste care presărați firmituri mari de blat ( acel blat NEinsiropat ) .

Pare greu, dar e pice-of-cake! Sa-l serviti cu plăcere!! Kiss!!



Cele mai vizionate retete