Crema de castane cu scorțișoară
Până nu demult nici nu știam că sunt comestibile, iar după ce le-am incercat am inceput sa caut diferite rețete sărate sau dulci cu acest cadou pe care ni-l oferă toamna.
Castane sunt foarte bogate in amidon și potasiu, putând fi gătite in multe variante.
Rețeta pe care am pregatit-o astăzi, cred că este cea mai comuna, dar m-am trezit cu aproape 2 kg de castane și am zis sa fac ceva sa tina mai mult, și să ofer o parte drept mulțumire celei care mi le-a dăruit.
300 castane decojite
350 apa
100 zahar brun
Punem la fiert castanele, pentru aproximativ 40 de minute. După ce sunt gata, le scurgem și incercam sa le desfacem cat mai repede, pentru că pe măsură ce se răcesc , le veti curata mai greu.
Bun, acum după ce ați terminat cu curățatul, începeți sa pregatiti siropul in care le veți fierbe.
Punem apa si zaharul brun la fiert, până se topește zaharul.
Adăugăm in sirop castanele, și lăsăm să clocoteasca 30 de minute la foc mic.
Cu ajutorul unui blander, amestecam totul până obținem o crema fina și uniforma. Adăugați la sfârșit un strop de sare și scorțisoara după gust. Eu am mai pus, și este opțional, o lingurita de ulei de cocos.
Toamnă dulce! 🌰