Arancini di riso (denumirea originala) sau Bulgarasi de orez
Putem spune ca este un pilaf romanesc , reinventat de italieni.
Reteta e buna, nu ma dau in vant dupa prajeli, dar merge din cand in cand , mai ales daca este prajit corect.
Mie mi-au iesit 5 bulgari, ceea ce a fost mai mult decat suficient pentru 2 persoane.
Aveti nevoie de :
100 grame orez cu bob rotund
100 grame mazare
1 ceapa
5 cubulete de 1cm / 1 cm de mozzarella
pesmet
3 oua
sare
piper
Ulei de palmier pentru prajit
Punem ceapa tocata marun la calit, adaugam mazarea cu 1/2 pahar de apa, lasam putin sa se coaca, potrivim de sare si piper, apoi punem orezul si 1 pahar de apa. Acoperim si lasam sa se absoarba toata apa.
Punem la racit .
Umezim mainile, luam o parte din orez, bagam un cub de mozzarella, strangem in palma, pentru a se lipi bine, si trecem prin ou si pesmet de 3X! este foarte important sa treceti de 3 ori prin pesmet, pentru a nu risca sa se deschida, si pentru a obtine crusta crocanta.
Punem ulei de palmier la incins intr-un ceaun. Luam si punem pe rand bulgarasii, si ii lasam pana se rumenesc frumos auriu inchis.
Sunt foarte buni, un pic meticulosi, dar merita efortul!
I-am servit cu o crema de iaurt cu menta, oregano si sare.
Pofta buna!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)