Placinta cu urzici si branza in foaie de aluat integral
Aveti nevoie de :
200 grame de urzici (asta dupa ce le-ati fiert si scurs bine)
1 ceapa rosie
1 catel usturoi
150 grame branza de vaci
100 grame de cas
2 linguri smantana grasa
2 oua
sare
piper
ulei de masline
Fierbem urzicile , apoi le stoarcem bine.
Punem un catel de usturoi fara inima ca calit in ulei de masline, apoi adaugam urzicile cu sare si piper. mai adaugam 2 degete de apa, si lasam sa scada.
Dupa de a scazut apa, punem 2 linguri de smantana si amestecam iar, pana scade tot sucul.
Intr-un bol , zbatem ouale, cu branza de vaci, 1 lingura de smantana , sare si piper.
Luam aluatul ( adica acelasi aluat folosit la grisinele integrale) il aveti AICI!
Singura modificare facuta este ca am scos maslinele. iar pentru o portie de placinta, va trebuie exact jumatate din ingrediente pentru aluat.
Punem aluatul intr-o forma de tarta, peste foaie de copt, adaugam oul , urzicile si apoi casul taiat cubulete.
Bagam la cuptor, pentru 20 de minute la flacara de jos, si 10 minute la flacara de sus, pentru a-i da crusta aurie si a finaliza coacerea.
E buuuunnnnaaaa rau!!! am servit-o cu cartofi la cuptor.
Kiss
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)