Tocinei Moldovenesti / Moldovian patatoes balls
Reteta copilariei noastre frumoase..
Tocineii pot fi mancati fie cu zahar sau crema dulce, cat si cu branza sau alte creme sarate.
Reteta de baza este asa:
Se iau 5 cartofi , se dau pe razatoare ( eu prefer pe razatoarea mare, dar in retea originala se dau pe razatoarea mica), apoi adaugam 2-3 linguri de faina de grau, 2 oua si 1/2 lingurita sare.
Atat! nu mai adaugati zahar, sau lamaie, sau cimbru. aceasta este reteta, iar apoi tocineii ii puteti combina cu ce doriti.
Sursa foto : Masterchef Romania.
Amestecati totul, luati cu o lingura de lemn, puneti in tigaie, si formati acolo forma plata. Prajiti in tigaie , de preferabil in ulei de palmier.
Merg de minune in combinatie cu crema de patiserie ( va las aici reteta) si dulceata acrisoara. Mai merg cu iaurt, smantana..sau ketchup. Merg cu orice. Va las, ca se racesc!
Evitati consumul excesiv totusi !
Sanatate :*
Tocineii pot fi mancati fie cu zahar sau crema dulce, cat si cu branza sau alte creme sarate.
Reteta de baza este asa:
Se iau 5 cartofi , se dau pe razatoare ( eu prefer pe razatoarea mare, dar in retea originala se dau pe razatoarea mica), apoi adaugam 2-3 linguri de faina de grau, 2 oua si 1/2 lingurita sare.
Atat! nu mai adaugati zahar, sau lamaie, sau cimbru. aceasta este reteta, iar apoi tocineii ii puteti combina cu ce doriti.
Sursa foto : Masterchef Romania.
Amestecati totul, luati cu o lingura de lemn, puneti in tigaie, si formati acolo forma plata. Prajiti in tigaie , de preferabil in ulei de palmier.
Merg de minune in combinatie cu crema de patiserie ( va las aici reteta) si dulceata acrisoara. Mai merg cu iaurt, smantana..sau ketchup. Merg cu orice. Va las, ca se racesc!
Evitati consumul excesiv totusi !
Sanatate :*
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)