Parmigiana cu vinete și dovlecei de post
Legumele fac parte de mult timp, din alimentația mea. Îmi place să testez diverse rețete, combinații și gusturi.
Sezonul acesta, avem vinete și dovlecei pe toate tarabele, și vreau să profit la maxim, pentru a mă bucura și de proprietățile lor din plin .
Vinetele și dovleceii, contin fier, calciu si alte minerale, nutrienti esentiali pentru corpul nostru. Fie ca le mancam facute la gratar, coapte, prajite sau in tocanita, vinetele sunt la fel de delicioase si au acelasi efect pozitiv asupra sanatatii noastre.
Astăzi am ales sa combin cele 2 legume într-o delicioasa Parmigiana.
Ma scuz de pe acum , că nu am reușit să fac poze în timp ce am preparat-o, dar sper sa fiu destul de explicită in descriere.
Mi-a trebuit timp, răbdare și 1 kg de vinete, 1 kg de dovlecei / zucchine, o conserva de 400 ml roșii decojite, o mana buna de pesmet , 1 ceapa roșie, 4 căței de usturoi, parmezan și mozzarella ( daca nu vreți de post) , ulei de masline extravirgin, sare, busuioc proaspăt și chilli.
Calim ceapa și usturoiul tocate mărunt , și adaugăm roșiile decojite. Condimentam după gust și lăsăm să fiarbă încet aproximativ 1 ora.
In acest timp, tăiem vinetele și dovleceii pe lung, și le coacem pe grătar pe rand. După ce s-au copt le punem sare și piper deasupra.
Luam un vas de sticla / tava normala, depinde ce aveți, punem hârtie de copt, o ungem cu ulei de măsline și începem să clădim Parmigiana.
Începem cu oricare leguma, chiar nu are importanță. Întindem legumele, urmează un strat de sos de roșii, apoi din nou legume. O puteți face cat de groasa doriți. Eu am avut 3 straturi : 2 de dovlecei și 1 de vinete.
Terminam cu sosul de roșii, peste care presărăm pesmetul și parmezan amestecat cu mozzarella ( dacă ați optat pentru ele )
Dam la cuptorul încălzit la 170 de grade pentru o ora.
!! Pont : Pregătiți și coaceți parmigiana cu o zi înainte. Pe măsură ce sta, se face și mai gustoasa.
Delicioooosss!!!!