Cinnamon rolls
E practic o ruladă, coaptă tăiată, ce merge la orice ocazie.
Am făcut un aluat ( asemănător cu cel de cozonac ) in care am pus :
600 Gr faina
2 oua bătute
10 Gr drojdie
200 Gr lapte călduț
2 linguri zahar
100 ml ulei floarea Soarelui
sare
Am frământat bine toată compoziția și l-am lasat la dospit la loc cald, pentru 1 oră. Trebuie sa obțineți un aluat ușor de manevrat, dar nu foarte tare, nici moale.
Am frământat bine toată compoziția și l-am lasat la dospit la loc cald, pentru 1 oră. Trebuie sa obțineți un aluat ușor de manevrat, dar nu foarte tare, nici moale.
Umplutura am făcut-o din :
scorțișoara
zahar brun
Unt
Am pus cât am crezut. Nu am cântărit nimic.
Glazura pentru când le scoatem :
1 lingură zahăr pudră
Vanilie
3 linguri smântână
1/2 cana lapte
O fierbem 1 minut la foc mic.
Intrindem aluatul, iar deasupra distribuim untul, zahărul și scortiu. Puteți arunca și niște zahar vanilat.
Procedăm ca in poză :
Dam la cuptor pentru 10 minute la 200 grade, apoi înca 10 minute la 180.
După ce le scoatem din cuptor, turnăm sosul de vanilie și le lăsăm să se odihnească, acoperite cu o folie de aluminiu. Trebuie să aveți răbdare , și să le lăsați 20 de minute sub folie.
Intrindem aluatul, iar deasupra distribuim untul, zahărul și scortiu. Puteți arunca și niște zahar vanilat.
Procedăm ca in poză :
Rulăm, și tăiem fie care felie egală.
Asta e după 1 ora de crescut
Dam la cuptor pentru 10 minute la 200 grade, apoi înca 10 minute la 180.
După ce le scoatem din cuptor, turnăm sosul de vanilie și le lăsăm să se odihnească, acoperite cu o folie de aluminiu. Trebuie să aveți răbdare , și să le lăsați 20 de minute sub folie.
Pofta dulc