Unt aromatizat cu leurdă




M-am trezit cu mai multă leurdă decât putem mânca și m-am gândit la o variantă să-i păstrez gustul proaspăt pe un termen mai lung. 



Am făcut unt de leurda, pe care îl tin in congelator, iar la nevoie tai cat îmi trebuie să condimentez preparatele .



Este foarte versatil. Bun de pus peste o bucată de friptura, in cartofi piure, la sosuri, paste, supe cremă și in multe alte mâncăruri.



Procedeul de obținere este foarte ușor.


Am topit puțin untul , cam 200 grame, apoi l-am condimentat cu sare și piper proaspăt măcinat, iar la final am amestecat cu leurda tăiată mărunt.






Ii puteți da ce forma și grosime va convine.


Extrasfat : puteți face unt aromatizat cu ce condiment proaspăt doriti. Pătrunjel, cimbru, busuioc, coriandru etc.





Cele mai vizionate retete