Omletă dulce
Oul este cel mai ieftin aliment complet. Este bogat in proteine, aminoacizi și minerale.
Omleta este unul din preparatele preferate pentru micul dejun. Este versatila și o poți pregăti in absolut orice combinație.
Rasfoiam ieri o carte cu rețete asiatice, unde am găsit o rețetă de omletă dulce. Nu m-am gândit niciodată la așa o combinație, deși frigănelele sunt practic ou dulce cu paine.
Mi-a plăcut la nebunie rezultatul și am decis sa împărtășesc rețeta cu voi.
Am personalizat-o ici colo, neputând să mă abțin .
Pentru 2 omlete avem nevoie de :
4 ouă
70 ml lapte ( eu am pus vegetal )
2 lingurite zahăr brun
1 lingură ovăz
1 linguriță fulgi de cocos
2 linguri stafide
1 bucățică de scorțișoară
1 anason stelat (opțional)
1 linguriță unt
Strop de sare
Pentru decor am folosit fulgi de migdale, mascarpone și fructe congelate.
Punem într-o cratiță la încălzit laptele, împreună cu scorțișoara, anasonul ( dacă ați ales să-l puneți ), untul si fulgii de cocos. Lăsați până începe să clocotească, apoi stingeți focul.
Separat batem ouăle cu sarea, zahărul, fulgii de ovăz și stafidele.
Turnăm jumătate din cantitatea cu ouă într-o tigaie preîncălzită, și agitam bine tigaia lasand-o la foc potrivit spre mic.
După 1 minut distribuim jumatate din cantitatea de lapte încălzit din care am scos anasonul și scorțișoara, deasupra omletei.
Împăturim și o servim caldă , presărată cu ce ne poftește inima.