Cozonac umplut cu brânză





Combinația de aluat pufos și cremă de brânză parfumată cu vanilie e efectiv greu de refuzat.
Nu am făcut cozonac de Paște, și am rămas cu gândul la el.. iar weekend-ul acesta îmi voi lua pofta din cui.

Mi-a plăcut foarte mult combinația și abia  așteptam să o împărtășesc cu voi!

Pregătim mai întâi aluatul de cozonac și îl lăsăm la dospit, apoi ne ocupam de umplutura.

Pentru un aluat avem nevoie de :

300 Gr de faina
100 ml lapte
2 linguri de zahar
2 ouă
30 Gr unt topit
10 Gr drojdie
Un strop de sare

*Extra sfat: 

Secretul bunicii mele este să pună un strop de praf de copt și 1 linguriță de oțet. În felul asta veți obține un cozonac pufos ca un burete.


Amestecam drojdia cu puțin zahăr și 2 linguri de lapte cald apoi lăsăm deoparte pentru 5 minute într-un loc cald.
Cernem făina, adăugăm sarea, zahărul praful de copt și oțetul. 
Turnăm deasupra drojdia și laptele cald, după care frământăm pentru 5 minute.


Unim ouăle împreună cu untul topit și frământăm până acesta este absorbit complet de aluat.
Lăsăm coca la dospit pentru minim 1 oră la temperatura camerei ( trebuie să-și dubleze volumul)




Umplutura o vom face cu :

300 Gr brânză de vaci stoarsă
Merișoare / stafide opțional
70 Gr zahăr
2 ouă
20 Gr unt
Vanilie
Strop de sare
3 linguri de griș 


Toată compoziția o omogenizam într-un bol și o lăsăm la frigider 20-30 minute.


Întindem 2 foi de aluat și le umplem cu crema de brânză. 






Împletim cozonacul , îl ungem cu ou , și mai lăsăm la cald pentru 20 minute. 

Mi-a rămas niste aluat și brânză, din care am făcut 3 plăcintele. 


Dăm la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 grade, fara ventilatie.


După ce îl scoatem din cuptor, îl lăsăm în tava cam 15 minute, apoi îl scoatem pentru a nu rămâne umed de la condens . 




Eu am ciupit puțin cât era cald, dar nu s-a observat .




Pofta bună dragii mei!

Cele mai vizionate retete